Dne 4.10.2018 proběhl 5. ročník kongresu Budějovice Kazuistické, který spolupořádaly Nemocnice České Budějovice a.s., Zdravotně sociální fakulta JU a ZZS JČK. Kongres byl stran aktivní účasti určen pro mladé lékaře a další odborníky (pracovníky laboratoří, fyzioterapeuty a další). Lékařská část byla rozdělena do dvou paralelních sekcí - interní a chirurgické. Samostatnou sekci měly i zdravotní sestry a další nelékařské profese. 

V lékařské sekci se zúčastnili i lékaři strakonické nemocnice: MUDr. Lucie Pelíšková (neurologické oddělení), MUDr. Josef Hajzler (interní oddělení), MUDr. Martin Kuncl (chirurgické odd.) a MUDr. Jana Svobodová (dětské odd.). 

Vědecký výbor udělil jednu z pěti prvních cen lékařce strakonické neurologie MUDr. Lucii Pelíškové za prezentaci "Brnění pohledem neurologa". Gratulujeme.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top