Nemocnice Strakonice a.s. se stala vítězem soutěže „Společnost přátelská zaměstnávání osob 55+“ v kategorii „Velká firma“. Výsledky ve čtvrtek 27.5. vyhlásili na slavnostním online přenosu organizátoři soutěže Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů a Ministerstvo práce a sociálních věcí. Celou soutěž v Jihočeském kraji zastřešuje Jihočeský pakt zaměstnanosti. Společně se strakonickou nemocnicí uspěly ještě Technické služby Tábor (střední firmy) a KreBul (malé firmy).
Do soutěže se přihlásily dvě desítky Jihočeských firem. Nemocnice Strakonice zvítězila v kategorii „Velká firma“, která byla vypsaná pro zaměstnavatele s více než 250 zaměstnanci. „Přihlásili jsme se proto, že nemáme problém zaměstnávat starší osoby. V určitých pracovních pozicích jsou starší zaměstnanci ve výhodě díky své profesní praxi. Adaptační proces bývá jednodušší a časově méně náročný,“ upřesnil ředitel Nemocnice Strakonice, a.s. Tomáš Fiala s tím, že takový zaměstnanec může díky svému know how předávat zkušenosti a dovednosti mladším kolegům a být jejich odborným mentorem. „Ve zdravotnictví je víc než věk důležitá odborná způsobilost uchazeče o zaměstnání, jeho profesní erudice a chuť na sobě pracovat a předávat zkušenosti služebně mladší kolegům. Proto pro nás při výběru zaměstnanců věk nehraje roli,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Fiala.
Strakonická nemocnice má více než 700 zaměstnanců. Do věkové kategorie 55+ jich spadá 30 %, to je konkrétně 217 osob.
Do projektu „Společnost přátelská zaměstnávání osob 55+“ se zapojila i řada partnerů, kteří vložili do soutěže zajímavé ceny nebo ji podpořili šířením informací a povědomím o problematice zaměstnávání osob starších 55 let. Záznam z online vyhlašování soutěže je k dispozici na stránkách Jihočeského paktu zaměstnanosti www.jcpakt.cz.

 

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top