Už rok trvá epidemie nemoci covid-19 a stejnou dobu se zdravotníkům dostává podpora od jednotlivců i firem. Někdy přinese šikovná hospodyňka napečené buchty sestřičkám a lékařům na svačinu, jiný daruje kávovar a kávu, další pošle krabici ovoce a obložených baget. Do pomoci se zapojují i firmy. Nedávno například firma LTA Industrial Air Cleaning Systems s.r.o. zapůjčila nemocnici čističky vzduchu, které fungují na třech covidových stanicích strakonické nemocnice.
Před několika dny dostala Nemocnice Strakonice a.s. dar od Jednoty, spotřebního družstva ve Volyni. Originálně zabalená paleta minerálních vod, energetických tyčinek a lízátek pro dětské oddělení byla poděkováním zdravotníkům za to, že pečovali také o zaměstnance volyňské Jednoty, kteří nemocí covid-19 onemocněli. „Na prodejnách jsou naši zaměstnanci v kontaktu se spoustou zákazníků a tím vystaveni riziku nákazy. Někteří už covid prodělali a dokonce museli být hospitalizováni. Bez skladníků, prodavačů, pokladních a dalších zaměstnanců Jednoty by prodej potravin vázl. Proto si velmi ceníme práce zdravotníků a Jednota Spotřební družstvo Volyně jim chce tímto darem poděkovat za jejich obětavou práci,“ uvedl předseda představenstva spotřebního družstva Roman Slamka.
Paleta už je v nemocnici rozdělená na jednotlivá oddělení a také do očkovacího centra. Lízátka budou dělat radost dětským pacientům. „Byl to už druhý dar, který nám Jednota poskytla. Děkujeme. Po ročním souboji s covidem, kdy chvilku vítězí zdravotníci, chvilku virus, je každá laskavost milým povzbuzením, vzpruhou a dodáním naděje, že společně to zvládneme,“ poděkoval za dar od Jednoty předseda představenstva a ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top